65715
Book
In basket
Obżartuchy i opilce / Jacek Komuda ; ilustracje Paweł Zaręba. - Wydanie I. - Warszawa : Fabryka Słów, 2024. - 470, [10] stron : ilustracje ; 20 cm.
Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli. Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do wiedzy.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych BB
All copies are currently on loan: sygn. 94(438)/Wyp. (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Przewodnik po stołach, garach i innych krainach wielkiej I Rzeczypospolitej.
Funding information note
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu, w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025.(B.B.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again